AKSARAY / MERKEZ - Aksaray Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ara

Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Metin ALPASLAN ve Şube Müdürümüz Sn. Mustafa Ağca OKUR, kurumumuzu ziyaret ederek, incelemelerde bulunmuş, öğretmenlerimizle biraraya gelerek "Özel Eğitim Hizmetleri ve Rehberlik Hizmetleri Bölümlerinin çalışma alanları, hali hazırda yürütülen çalışmalar ve yapılacak projeler"e ilişkin değerlendirmelerde bulunmuşlardır. Sn. Müdürümüze ziyaretleri ve gösterdikleri ilgi için teşekkür ederiz.

Ara

Aksaray Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim  Bölümü öğretmenlerimiz tarafından izleme ve müşavirlik faaliyetleri kapsamında

Aksaray Özel Eğitim Uygulama Okulu

Hacı Ömer Usluer Özel Eğitim Meslek Okulu

Hacı Ömer Usluer Özel Eğitim Uygulama Okulu

Türkiye Futbol Federasyonu Özel Eğitim Anaokulu

Betül Mehmet Dinç Özel Eğitim Anaokulu

Mehmetçik İlkokulu ziyaret edilmiştir. İlgili okul idareci ve öğretmenlerimize ev sahiplikleri sebebiyle teşekkür ederiz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bugün kurumumuzda bulunan öğrenci ve velilerimizle çeşitli etkinlikler yaptık. Etkinliklere katılan öğrenci ve velilerimize teşekkür eder, etkinliklere destek veren Necmiye Mehmet Yazıcı MTAL idareci, öğretmen ve öğrencilerine şükranlarımızı bildirmek isteriz.

Kas

Aksaray Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik Bölümü olarak il merkezinde Rehber Öğretmeni olmayan okullarda velilere yönelik "Otokontrol" ve "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" konularında seminerler yapılmıştır.

Ekm

Aksaray Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Bölümü tarafından hazırlanan Özel Eğitimde Sıkça Sorulan Sorular dökümanına ulaşmak için tıklayınız.

Ekm

Aksaray Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan ve diğer kurumlarımızdan gelen meslektaşlarımızın katılımlarıyla Danışmanlık Tedbiri atölye çalışmaları tamamlandı.

Danışmanlık Tedbiri uygulamaları sırasında karşılaşılabilecek sorunlara yönelik açıklamalar ve Danışmanlık Tedbiri uygulama adımlarını içeren kılavuz hazırlanmıştır.

Eyl

İlimiz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri yerel hedefi olan Otokontrole ilişikin içerikler sitemizde paylaşılmıştır. İlgili içeriklere aşağıda verilen bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Eyl

Aksaray Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Merkez Yürütme Komisyon Toplantısı Kurum Müdürümüz Okan GÜÇLÜ başkanlığında gerçekleştirilmiştir.

Eyl

Sene Başı Rehber Öğretmen / Psikolojik Danışman Toplantısı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürümüz Mustafa Ağca OKUR Kurum Müdürümüz Okan GÜÇLÜ ve Bölüm Başkanlarımızın katılımlarıyla Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İl Psikososyal Koruma,Önleme ve Krize Müdahale Ekibi Toplantısı İl  Milli Eğitim  Müdür Yardımcısı Hayrullah ALABOYUN başkanlığında Aksaray Rehberlik ve Araştırma Merkezi binamızda gerçekleştirilmiştir.

Ağu

Aksaray Rehberlik ve Araştırma Merkezine 13 yıl öğretmen, 9 yıl kurum müdürü olarak hizmet eden Sayın Eşref ŞAHİN'i yeni görev yerine uğurladık. Şehit Yunus Emre Akbaş Anaokulu Müdürlüğüne atanan Eşref ŞAHİN'e yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.