T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / MERKEZ - Aksaray Rehberlik ve Araştırma Merkezi

"MESLEK LİSEM" Kitapçığı hazırlandı.!

 

“MESLEK LİSEM” PROJESİ

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde, Aksaray Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinesinde yürütülen Kariyer Rehberliği çalışmaları kapsamında “Meslek Lisem” projesi gerçekleştirilmiştir.

Proje kapsamında;

•Ortaokul kademesindeki öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin bir üst öğrenim kurumlarından olan mesleki ve teknik eğitim programlarının uygulandığı okul ve kurumları daha iyi tanıyabilmeleri,

•Bu kapsamda var olan imkânların, avantajların ortaya konulması böylece öğrencilerin farkındalık düzeyleri daha yüksek bir şekilde üst öğrenime, alan/dala, mesleğe ve iş alanlarına yönelebilmeleri

İçin ilimizde merkeze bağlı 8 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mesleki Eğitim Merkezini tanıtan MESLEK LİSEM adlı bir kitapçığın hazırlanması amaçlanmıştır. 

Bu doğrultuda, okulların ve bu okullardaki alanların; öğrencilerine sundukları imkânların, istihdam olanaklarının tespit edilmesi amacıyla;

•Mesleki Teknik Anadolu Liselerinde görev yapan 7 Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman ve Rehberlik Araştırma Merkezinden 4 Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman, ortaokullarımızdan 2 Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman’ın katılımıyla atölye çalışması yapılmıştır. 

•Atölye çalışmasının ardından Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz ile Mesleki Eğitim Merkezimiz ziyaret edilerek bu okullarımızda görev yapan; 9 okul idarecisi, 41 alan şefi/öğretmen ve 7 okul rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı ile bilgi alış verişi yapılmış ve kitapçığa son hali verilmiştir.

Hazırlanan kitapçıköğrenci, öğretmen ve velilerimizin kullanımına sunulmuştur. Çalışmanın devamında ortaokullarımızda görev yapan Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlara kitapçık içeriği ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.06.2024 - Güncelleme: 04.07.2024 12:24 - Görüntülenme: 765
  Beğen | 1  kişi beğendi